пʼятниця, 8 травня 2020 р.

Мак як символ Дня пам'яті та примирення


Мак як символ  Дня пам'яті та примирення




Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років” в Україні встановлено День пам’яті та примирення 8 травня.Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Для заходів, приурочених до цих дат на державному рівні з 2014 року використовується новий символ – червоний мак.
Червоний мак як символ пам’яті жертв війни вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Дизайн розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України. Автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з другого – кривавий слід від кулі. Поруч із квіткою розміщено дати початку і закінчення Другої світової війни - 1939-1945 - та гасло “Пам’ятаємо. Перемагаємо”.
  Традиційно в нашій школі відбувається Всеукраїнська акція "Мак пам'яті".
У зв'язку із Всеукраїнським карантином COVID-19 пропонуємо приєднатися до цієї акції та виготовити разом з Марічкою Бурмакою "Мак пам'яті".  
Ролик "Зроби мак пам'яті"
https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=jthK80xy3lU&feature=emb_logo

Немає коментарів:

Дописати коментар