пʼятниця, 8 травня 2020 р.

Участь у конкурсе ""СТОРІНКАМИ ІСТОРІЇ"

«Сторінками історії»
Друга світова війна не оминула жодної української родини. Захищати своїх рідних та свій дім від ворога до лав Червоної армії пішло понад 7 мільйонів українських синів і доньок. В арміях Союзників воювали 250 тисяч, а в Українській повстанській армії – понад 100 тисяч вояків.Спільна перемога над нацизмом була б неможливою без внеску українців – без незламності та людської гідності сотень тисяч звичайних людей. За кожною із наведених цифр стоять долі конкретних людей. Без їхніх історій наша пам’ять про Другу світову не буде цілісною.
 До Дня пам’яті та примирення та до 75-ї річниці перемоги над нацизмом У Другій світовій війні, з метою виховання патріотичного духу учнів та молоді, збереження історичної пам'яті про загиблих під час Другої світової війни, популяризації вивчення історії рідного краю, історії сім'ї, розвиток творчих здібностей учнів та молоді з 13 квітня 2020 року по 8 травня 2020 року включно проводився конкурс «Сторінками історії». Організаторами Конкурсу є управління освіти Краматорської міської ради, Центр позашкільної роботи  управління освіти Краматорської міської ради,  ПрАТ НКМЗ. У Конкурсі можуть брати участь всі бажаючі в трьох вікових категоріях: 8 - 13 років, 14 - 17 років, 18 - 21 рік.
На Конкурс приймалися есе на тему: «Моя сім'я в роки війни», «Історія нагороди», «Сімейна реліквія», «Пам'ять Перемоги». Есе може містити опис сімейної історії, героїчних подвигів родичів - учасників війни і працівників тилу, нарис про ветерана, а також висловлювати своє ставлення до участі народу в цілому в Другій світовій війні, а також фото:
- «День Перемоги (війна) очима молодих» - фотографія, що показує ветеранів Другої світової війни в даний час;
- «Мій дід (бабуся) - учасник(ця) війни» - сімейна фотографія з учасником Другої світової війни, яка відображає спадкоємність поколінь;
- «Салют Перемоги» - фотографії масових заходів, присвячених вшануванню подвигу українського народу у Другій світовій війні; пам'ятних місць, пов'язаних з подіями того часу;
- "Ми разом!" - фоторобота, що показує ветеранів війни, учасників трудового фронту, дітей війни.
Головне – участь і прагнення віддати належне окремим людям, вшанувати їхню пам'ять і доповнити їхніми історіями загальну історію трагічних подій Другої світової війни.
Учні нашої школи взяли участь у   «Сторінками історії» , в яких поділитися родинними історіями, пов'язаними з Другою світовою війною.

Немає коментарів:

Дописати коментар